Crowdfunding

Mijn bedoeling met de bundel is dat het taboe rond incest/misbruik wordt doorbroken en dat er in openheid en kwetsbaarheid over gepraat kan worden. Voor mensen die zelf misbruikt zijn geven mijn gedichten misschien woorden aan wat je voelt. Voor mensen die eromheen staan kan het inzicht geven in de ontwrichtende gevolgen van misbruik en geeft het een beeld van wat misbruik kan doen met iemand. Ook het geven van herkenning en erkenning is een doel van mijn bundel. Verder zou ik graag met mensen in gesprek komen en naar aanleiding van mijn bundel bijeenkomsten willen organiseren om daadwerkelijk het taboe te doorbreken. De bijeenkomsten zullen dus niet alleen voor slachtoffers zijn, maar juist ook voor de mensen om de slachtoffers heen en mensen die er misschien zijdelings of helemaal niet mee geconfronteerd worden.

In eerste instantie laat ik 100 bundels drukken en ik hoop natuurlijk op een herdruk. De bundel kost 35,- wat behoorlijk duur is. Ik heb er voor gekozen om er een speciale bundel van te maken, waarin de kwetsbaarheid van het onderwerp en de onderworpene (ik) tot uiting komt. Dit zowel in de keus van materiaal, vormgeving alsook het doosje waarin de bundel wordt aangeboden. Nelleke Roosenbrand heeft de bundel voorzien van prachtige, bijzondere tekeningen en Lex-Arjen Elzinga heeft ervoor gezorgd dat de bundel fantastisch en treffend is vormgegeven.

Ik ga een aantal bundels gebruiken om op te sturen naar stichtingen, organisaties en hulpverleningsinstanties die met slachtoffers van misbruik te maken hebben. Verder stuur ik bundels naar kranten en tijdschriften in de hoop dat ze er een recensie over zullen schrijven.


Loading